Mun vakkari lankakaupassa on tulossa synttäritarjouksia! Ärrrr ja murrr... Eivät sitten voineet kertoa sitä mulle kun toissapäivänä kävin maksamassa itseni kipeäksi!?!! Mitä saa 110 eurolla? Viisi vyyhtiä ihanaa 100% alpakkaa! Artesano hummingbird ei ollu ihan sitä edullisinta, mutta siinä on niiiiiin mun värit! Tykkää, tykkää, tykkää! Ja niistä niiiin tulee mulle ihan itselle tunika, ainakin toivottavasti jonakin päivänä.

Laitan tähän muistiin langan tiedot jos satun hukkaamaan nuo vyötteet:

150 g

Standard DK

300m/320yds

col no E861 lot no 6103

käsin pestään, ei valkaista eikä kuivata rummussa, yhdellä pisteellä silitystä

Puikot 4 mm

30 rws x 22 sts = 10 cm

 

Tällään tähän vielä kuvankin, kunhan kamera kotiutuu Miehen matkasta työreissulta. Muoksis, siis nyt!

 

 

Mutta siis, mielummin olisin ostanut nuo langat alennuksella. Mä en tajunnu miten kallista neulominen ylipäänsä on. Kaupasta en ikimaailmassa ostaisi yli sadan euron tunikaa! (Ja nyt Miehen mukaan "joudun" sen vielä itse tekemään.) Tai sit mulla on vaan vähän keskimääräistä kalliimpi maku! Toisaalta, paljonko jotkut polttaa savuna ilmaan ja montako baari-iltaa sillä rahalla olisi saanut? Monta iltaa kuitenkin kuluu neuloessa. Ja kun siitä nauttii ihan äärettömän paljon. Toki valmiista töistä nautin, mutta vielä enemmän koko prosessista ja siitä neulomisesta. Lankojen ostaminen on ihanaa! Silitellä toinen toistaan pehmeämpiä keriä ja ihailla värien kirjoa, samalla kuunnellen mikä vyyhti tuntuu omalta. Neulominen taas, oikeaa terapiaa! Sielu lepää puikkojen kilinässä. Voi halutessaan keskittyä tiukasti jokaiseen silmukkaan tai antaa vain käsien liikkua ja ajatusten lentää. Rentoutumiskeino parhaasta päästä! Toki silloin tällöin pääsee myös harjoittamaan hermojen hallintaa ja itsehillintää, kun huomaa liian pahan virheen liian kaukana!

 

Ehkä tästä kärsimyksestä kuitenkin toivutaan, ja saattaa olla että pistäydyn kumminkin vielä lauantaina siellä synttäreillä, vaikka VANNOIN etten osta ENEMPÄÄ lankaa VARASTOON ennen kun entisiä on saatu vähemmäksi. Mutku ei näin hyvää tarjousta kannata jättää väliin...